جدا کردن اتاق خواب کودک همواره یکی از چالش های والدین بوده است. طبیعتا بعد از تولد کودک، او و والدین مدت زمان زیادی را با یکدیگر میگذرانند و حتی والدین، آنها را در کنارشان در یک اتاق و یا تختخواب میخوابانند. اینکار در ابتدا مشکلی ایجاد نمیکند؛ اما با بزرگ شدن کودک، اگر والدین اتاق خواب آنها را جدا نکنند؛ در آینده فرزندان تاثیر گذار است. هرچه سن کودک بالاتر رود؛ جدا کردن اتاق خوابها سختتر خواهد شد. همچنین احتمالا بر روابط خود والدین نیز تاثیر خواهد داشت و آنها نیز دچار مشکلاتی میگردند. به طور کلی این مرحله از رشد کودکان، باید با آموزش و همراهی والدین صورت گیرد تا منجر به شکلگیری وابستگی ایمن شود. برای دریافت مشاوره کودک تلفنی کلیک کنید.
منبع: جدا کردن اتاق خواب کودک
برای دریافت مشاوره در زمینه جدا کردن اتاق خواب کودک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
جدا کردن اتاق خواب کودک
در واقع جدا کردن اتاق خواب کودک، اولین گام از ایجاد حریم خصوصی به او و همچنین تقویت روحیه استقلال و مسئولیت پذیری است. این موضوع بسیار حائز اهمیت است؛ اما متاسفانه برخی از والدین به آن اهمیت نداده و حتی علاقه دارند که فرزندشان برای همیشه به آنها وابسته باشد. از طرفی جدا خوابیدن کودک همیشه به معنی اختصاص یک اتاق کامل به او نیست. اگر خانواده ها چنین امکانی را ندارند؛ همینکه تنها او را در مکانی دیگر بخوابانند؛ کافی است. در کل هم والدین و هم کودکان باید فضایی جداگانه از یکدیگر داشته باشند. برای اطلاع از دلایل بهانه گیری کودک کلیک کنید.
هدف جدا کردن اتاق خواب کودک
برخی از والدین تمایلی به اینکار ندارند و یا لزومی به انجام اینکار نمیبینند. مخصوصا وقتی به جدا کردن اتاقها فکر میکنند که باید برای مدت زمان طولانی با عوارض جانبی آن مواجه شوند. برای مثال برخی از کودکان دچار شب ادراری میشوند و برخورد و یا حل این مشکل برای والدین دشوار است. البته این موضوع وقتی اتفاق میافتد که والدین اینکار را به درستی انجام ندهند. اما به هر حال اینکار باید با هدف ایجاد استقلال برای کودک انجام گیرد و هر چه زودتر والدین در این زمینه اقدام کنند؛ کودک نیز سریع تر و راحت تر با آن مواجه میشود. اگر بگوییم که این اقدام جزئی چه تاثیرات چشمگیری در آینده کودکان دارد؛ اغراق نکرده ایم. برای اطلاع از تاثیرات مهربانی با کودکان کلیک کنید.
پیامدهای جدا کردن اتاق خواب کودک
همانطور که در بخش قبلی هم گفته شد؛ به احتمال زیاد کودکان دچار مشکلاتی میگردند. کابوس های شبانه، شب ادراری، بی قراری و گریه کردن، انکار و فرار از این که باید در اتاق خود تنها بخوابند و… همگی از این موارد هستند. اما فراموش نکنید که اینها واکنش های طبیعی بوده که بعدا از مدتی برطرف میشوند. اطلاع از سن مناسب اینکار و همچنین استفاده از راهکارهای مناسب، میتواند از بروز این پیامدها تا حد زیادی پیشگیری کند. از طرفی به کودکان زمان داده و صبور باشید. پس از آنها انتظار نداشته باشید که سریعا به این وضع عادت کنند.
بهترین سن برای جدا کردن اتاق خواب کودک
شرایط کودکان و خانوادههای آنان متفاوت است. در واقع نمیتوان به طور دقیق سن مشخصی را برای جدا کردن اتاق خواب تعیین کرد. اما بطور کلی بر اساس تحقیقات و آمارها، بهترین سن برای جدا کردن اتاق خواب کودکان یک تا یک سال و نیم است.
قبل از این زمان خوابیدن کودک در کنار والدین ضروری است. چرا که کودک تا یک سالگی به طور کامل برای نیازهایش به والدین وابسته است و از خطر سندروم مرگ ناگهانی کودک نیز جلوگیری میشود. به علاوه از لحاظ روانی نیز ارتباط بهتری بین والد و فرزند شکل میگیرد. برای جدا کردن اتاق خواب کودک بعد از این بازه زمانی، باید نکات دیگری را نیز در نظر گرفت.