اختلال یادگیری طیف وسیعی از اختلالات را در برمیگیرد که شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است. توانمندی و ظرفیت ذهنی افراد متفاوت است اما گاهی افراد در یادگیری برخی از مسائل دچار مشکلاتی هستند. این موضوع دلایل مختلفی داشته بر بخش های از زندگی فرد نیز تاثیر میگذارند. اختلالات یادگیری جزو اختلالات روانشناختی نیز محسوب میشوند که بیشتر در دروان کودکی بروز میکنند. نکته جالب اینجاست که این موضوع به هوش افراد ارتباطی نداشته و افراد میتوانند با وجود نبوغ، مبتلا به اختلالات یادگیری باشند. یادگیری به عوامل مختلفی بستگی دارد که مجموعه ای از آنها باعث شکل گیری مفاهیم جدید در کودکان میشود.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال یادگیری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع: اختلال یادگیری
اختلال یادگیری
اختلال یادگیری میان کودکان، شیوع زیادی دارد اما هنوز به طور کامل میان خانواده ها شناخته شده نیست. حتی گاهی خانواده ها به این دلیل فرزند خود را مورد سرزنش و تحقیر قرار میدهند. و یا آن را به عنوان کم هوشی فرزند خود پذیرفته و در این راستا تلاشی نمیکنند. اما با ماندگاری این مشکلات، کودکان در موضوعات دیگر نیز دچار چالش خواهند شد. همچنین برخی از این مشکلات پیش رونده بوده و روز بروز باعث بدتر شدن کیفیت سلامت روانی کودکان میشوند. به همین دلیل والدین باید نشانه های این اختلال را جدی گرفته و برای درمان آن اقداماتی انجام دهند.
نشانه های اختلال یادگیری
نشانه های اختلال یادگیری بسته به نوع اختلال و همچنین سن کودک، به شکل های مختلفی بروز میکنند. برخی از علائم شامل موارد زیر میشوند.
بروز مشکلاتی در زمینه یادگیری حروف الفبا و یا نام رنگ ها
مشکل در استفاده از ابزارهای آموزشی
اختلال در صحبت کردن و یا یادآوری اطلاعات
کندی واکنش ها و یادگیری مهارت های جدید
علاقه نداشتن به ریاضیات و یا خواندن متن های مختلف
گیجی و سردرگمی در مواجهه با مسائل درسی
مشکل در هجی کردن و استفاده از کلمات در زمان مناسب
کمبود اعتماد به نفس و اضطراب زیاد
عوامل زمینه ساز اختلال یادگیری
همانطور که گفته شد؛ عوامل مختلفی در بروز و شکل گیری اختلال یادگیری، موثر هستند. والدین میتوانند با شناسایی آنها درمان را متناسب با این عامل آغاز کرده و به فرزند خود کمک کنند. برخی از مهم ترین آنها، شامل موارد زیر میشوند.