ناخن جویدن کودک، عادت اشتباه در اطفال است. که در طول دراز مدت باعث بروز ناهنجاری برای دندان و فک کودک میشود. همه ما احتمالا افرادی را می شناسیم که ناخن های خود را میجوند. این اتفاق در کودکی رخ میدهد و معمولا مانند مکیدن شصت، با گذشت زمان خود به خود این عادت از بین میرود. اما در مواردی ممکن است کودکانی که ناخن میجوند، این عادت خود را کنار نگذارند و تا سن نوجوانی و بزرگسالی با آن همراه شوند. در این مقاله در مورد ناخن جویدن، علت بروز و برخی از عوارض آن آشنا میشوید. همچنین ما نکاتی را برای کمک به والدینی که میخواهند عادت ناخن جویدن را از سر کودک خود بردارند شرح داده ایم. اما حتما به صورت دائم از روانشناس کودک برای رفع ناخنجویدن کودک کمک بگیرید.
منبع: ناخن جویدن کودک | 8 راهکار برای ترک ناخن جویدن کودک
ناخن جویدن کودک چیست؟
ناخن جویدن کودک یکی از مشکلاتی است که کودکان گاهی اوقات به آن مبتلا میشوند. بیشتر متخصصان، ناخن جویدن را نوعی عادت میدانند. رفتاری تکراری که کودک شما حتی از آن آگاه نیست. ناخن جویدن کودک موجب مشکلات و ناهنجاری هایی برای دندان و فک کودک میشود. بنابراین شما میتوانید با توضیح در مورد عوارض این کار، به کودکانی که در سنین بالاتر هستند و درک لازم را دارند برای ترک این عادت کمک کنید. اما برای کودکانی که در سنین پایین تر هستند و آگاهی در مورد این کار ندارند، لازم است استراتژی هایی را به کار بگیرید که در ادامه مقاله آن را میخوانید. اما سعی کنید حتما از روانشناس راهنمایی بگیرید. روانشناس کودک به والدین کمک میکند که راهکارهای مناسبی برای رفع این عادت استفاده کنند. زمانی که رفتار اشتباه باشد؛ کودک لجباز تر هم خواهد شد.
علت ناخن جویدن کودک چیست؟
اکثر کودکانی که ناخن های خود را میجوند، مشکل خاصی ندارند؛ و در نهایت این عادت را ترک میکنند. معمولا در سن 6 تا 18 سالگی افراد به این اختلال دچار میشوند. اما ممکن است برای برخی کودکان مدت طولانی ادامه داشته باشد. و این امر باعث شود تا دوران بلوغ و بزرگسالی این عادت را کنار نگذارند. بهترین کاری که میتوانید برای کمک به کودک خود برای ترک این عادت انجام دهید؛ این است که در وهله اول، علت ناخن جویدن او را پیدا کنید. برای مثال اگر کودک شما استرس زیادی دارد، سعی کنید استرس را کاهش دهید؛ و در مورد آن صحبت کنید. در ادامه علت ناخن جویدن کودک را اشاره کرده ایم.