قرص پاروکستین | عوارض و نحوه مصرف داروی پاروکستین

۴۸ بازديد

قرص پاروکستین برای بیماری هایی تجویز می‌گردد که با اعصاب و روان فرد مرتبط است. اختلالات روانی مانند پانیک، استرس پس از سانحه، وحشت زدگی و انواع وسواس های فکری و عملی از جمله بیماری هایی هستند که زمینه استفاده از این دارو را فراهم می آورند. اما فراموش نشود استفاده خودسرانه از این دارو به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. گاه فردی که با مشکلات روانی مواجه است بدون نیاز به دارو و با استمرار مشاوره با روانشناس درمان خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.

منبع: قرص پاروکستین | عوارض و نحوه مصرف داروی پاروکستین

قرص پاروکستین چیست؟

این دارو از انواع دارو های بازدارنده محسوب می‌شود. مصرف قرص پاروکستین به عنوان داروی مهارکننده سروتونین در انواع اختلالات روانی مانند استرس پس از سانحه، اضطراب فراگیر و انواع افسردگی ها استفاده می‌شود. موارد مصرف این دارو الزاما توسط روانپزشک تجویز می‌گردد. غلظت پاروکستین به شکلی است که پس از گذشت 4 تا 6 ساعت پس از مصرف در خون به حداکثر می رسد و به میزان95% به پلاسمای خون وابسته است.

قرص پاروکستین علاوه بر تاثیری که در درمان بیماری های روانی همچون وسواس فکری عملی، هراس یا پانیک و اختلال پس از قاعدگی دارد؛ اخیرا در مواردی که بیمار دچار سردردهای مزمن است و یا از دردهای عصبی دیابتی رنج می برد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای آشنایی با نشانه های انواع اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

عوارض جانبی مصرف قرص پاروکستین

مصرف این دارو حتما باید تحت نظارت پزشک و با تجویز او صورت گیرد. چرا که در دراز مدت عوارض نامطلوبی را برجای می‌گذارد. مهم‌ترین عارضه مشاهده شده در بین بیمارانی که از این دارو استفاده می کنند، حالت تهوع است. اگر چه معمولا در اوایل دوره مصرف و به صورت خفیف اتفاق می‌افتد. عوارض دیگری همچون سردرد، کاهش یا افزایش بی‌رویه وزن، گیجی و خواب آلودگی، خشک شدن دهان و افزایش تعریق هم در بین بیمارانی که از داروی پاروکستین استفاده می‌کنند دیده می‌شود. اما مهم‌ترین پیامد منفی آن اقدام به خودکشی است. گزارش اقدام به خودکشی و یا ایجاد رفتارهای تهاجمی از جانب کسانی که تحت مصرف قرص پاروکستین قرارگرفته‌اند، پزشکان را نسبت به تجویز این دارو دچار تردید ساخته است. عوارض دیگر این دارو را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد.

_ حساسیت پوستی و خارش پوست

_ مشکلات بینایی و ضعف دید

_ نوسانات خلقی

موارد منع استفاده از قرص پاروکستین

با توجه به عوارض ذکرشده در برخی موارد بیمار به دلیل شرایط بدنی خود از مصرف این دارو منع خواهد شد.

  • خانم های باردار یا شیرده باید شرایط خود را به پزشک معالج اطلاع دهند.
  • اگر بیماران دچار بیماری های قلبی، کبدی، دیابت یا مشکلات خونی‌هستند، مجاز به مصرف این دارو نمی‌باشند.
  • اگر بیماران سابقه خونریزی معده‌دارند، باید در زمان معاینه، پزشک خود را آگاه‌سازند تا داروی دیگری را تجویز نماید.
  • در شرایطی که بیمار هم زمان تحت درمان الکتریکی هم قرار دارد. نسبت به مصرف قرص پاروکستین باید محتاط باشد. و حتما نظر پزشک معالج را جویا شود.

روش مصرف

بسته به شرایط بیمار، پزشک متخصص، در یک یا چند نوبت دستور مصرف این دارو را تجویز می کند.

در صورتی که استفاده از این دارو در یک نویت تجویز شود. تفاوتی در زمان استفاده‌ندارد و هر زمان که بیمار احساس راحتی دارد می‌تواند آن را استفاده کند. اما چون مصرف قرص پاروکستین سبب خواب آلودگی و گیجی‌می‌شود باید در مواقعی که قصد رانندگی یا رفتن‌به بیرون از منزل را داریداز مصرف آن اجتناب نمایید.

در شرایطی که بیمار به دلیل بیماری روانی پانیک تحت درمان قرار گرفته‌است و طبق نظر پزشک ملزم به استفاده از پاروکستین می شود باید دقت کافی را نسبت به دستورات پزشک داشته باشد و دقیقا متناسب با آن عمل کند. زیرا در هفته اول درمان احتمال افزایش اضطراب بالا می‌رود. در این موارد معمولا مصرف این دارو با دوز کم شروع می‌شود.

توصیه های زیر را جدی بگیرید

مصرف داروی پاروکستین سبب‌می‌شود که بیمار نسبت به نور واکنش نشان دهد. به همین دلیل در طول دوره درمان کمتر در معرض نور مستقیم قرار بگیرید.

از مصرف الکل و داروی پاروکستین به صورت همزمان جدا اجتناب نمایید. زیرا عوارض منفی این دارو به شدت افزایش می یابد.

احتمال مسمومیت دارویی به واسطه استفاده از پاروکستین زیاد است. به همین دلیل دقیقا به همان میزان تجویز استفاده کنید.

در مواردی که بیمار مبتلا به دیابت است، حتما به طور روزانه سطح قند خون خود را کنترل نماید، زیرا احتمال بروز تغییر افزایش می‌یابد.

اکیدا توصیه می‌شود دارو تحت نظر روانپزشک استفاده شود و دوره درمان طبق نظر پزشک تکمیل شود. استفاده بیش از حد و یا قطع آن زودتر از زمان مشخص باعث عوارض روانی متعددی در فرد خواهد شد. درصورتی که در حال حاضر و یا در گذشته این دارو را مصرف کرده اید و هم اکنون با اختلالات روانی مواجه هستید حتما با یک روانشناس متخصص مشاوره داشته باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص پاروکستین می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

 

اگر بیمار مصرف قرص پاروکستین را فراموش کرد، چه اقدامی نماید؟

در صورتی که ترتیب زمانی مصرف دارو به دلیل فراموشی بیمار بهم بخورد به محض اینکه آگاه شد، دارو را مصرف نماید. اما از اینکه مقدار دارو را به صورت دوبرابر مصرف کند جدا خودداری نماید.

اگر بیمار مجبور به استفاده از فرم مایع داروی پاروکستین و شربت های ضد اسید معده باشد، تکلیف چیست؟

در این شرایط مصرف دارو باید به فاصله زمانی 2 ساعت از داروی قبلی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: قرص پاروکستین | عوارض و نحوه مصرف داروی پاروکستین

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.